Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 7 of 7

Thread: Pentaho BI 7.1 Ubuntu 14.x ERROR_0014

  1. #1
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    9

    Question Pentaho BI 7.1 Ubuntu 14.x ERROR_0014

    Hi.
    I had been working on my server running Ubuntu 14.x with Java from Oracle 8, fresh installation.

    PostgreSQL stock 9.3.x
    postgresql-9.4-1206-jdbc42.jar
    DB created tested.

    Is time to request help.

    I follow the installation procedure from pentaho site.

    After reading slow the doc and check all my setup I have this error in my browser:

    Code:
    The following errors were detected
    One or more system listeners failed. These are set in the systemListeners.xml.
       org.pentaho.platform.api.engine.PentahoSystemException: PentahoSystem.ERROR_0014 - Error while trying to execute startup sequence for org.pentaho.platform.engine.services.connection.datasource.dbcp.DynamicallyPooledDatasourceSystemListener
    
    
    Please see the server console for more details on each error detected.
    catalina.out:

    https://pastebin.com/nPVSF7ss

    pentaho.log.

    https://pastebin.com/8JwatJCL

    Any help will be appreciated, thanks.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    274

    Default

    Check the following file:
    pentaho-server/pentaho-solutions/system/jackrabbit/repository.xml

    Looks like you have an issue there? Perhaps the connections or passwords

  3. #3
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    9

    Smile

    Quote Originally Posted by caralomi View Post
    Check the following file:
    pentaho-server/pentaho-solutions/system/jackrabbit/repository.xml

    Looks like you have an issue there? Perhaps the connections or passwords
    Hi caralomi, thanks for your input.

    I had check the password and looks good and tested in my console, check PSQL logs no issue with rights.

    This is my repository.xml:

    https://pastebin.com/vJFK29Bx

    Please if u something not right let me know, thanks.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    274

    Default

    there should be 3 databases created: jackrabbit, hibernate and quartz
    the error seems to indicate an issue with jackrabbit as that is where the authentication goes for the first time

  5. #5
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    9

    Smile

    Quote Originally Posted by caralomi View Post
    there should be 3 databases created: jackrabbit, hibernate and quartz
    the error seems to indicate an issue with jackrabbit as that is where the authentication goes for the first time
    I had the 3 DB's created, but let me check again the settings and DB rights for each user.

    Thanks caralomi.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    274

    Default

    Your repository.xml looks incomplete; I copied it here:
    https://www.xmlvalidation.com

    and there are a couple of errors in the validation; hopefully is just a copy and paste error; but is worth checking it out just in case

  7. #7
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    9

    Default

    Hi caralomi, sorry not to answer u before, my system us running, I review all my settings and this doc help me to.
    http://www.schenkels.nl/2014/08/how-...ostgresql-9-3/
    Thanks for your help.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2017 Pentaho Corporation. All Rights Reserved.