US and Worldwide: +1 (866) 660-7555
Results 1 to 2 of 2

Thread: kettle logging

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    21

    Default kettle logging

    Hello,

    we are trying to run kettle jobs within the platform.
    We already integrated kettle3 into the platform.

    The jobs are more or less running fine but we don't achieve to get any logging from Kettle.. which is problematic because we don't have feedback when errors occur or when jobs/transformation do not work.

    All our Kettle transformations are included in Kettle jobs which are launched with proper xactions.

    Any idea?
    ThX

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    18

    Default

    The logging works if we add for each component a setting to jboss/server/default/deploy/pentaho.war/WEB-INF/classes/log4j.xml

    <category name="Set Variables.0">
    <priority value="DEBUG"/>
    <appender-ref ref="PENTAHOFILE"/>
    </category>

    But it seems to be not possible to configure it for all Kettle components. If we set the root logger to DEBUG we see all log entries:

    <root>
    <priority value="DEBUG" />
    <appender-ref ref="PENTAHOCONSOLE"/>
    <appender-ref ref="PENTAHOFILE"/>
    </root>

    From the other questions in the forum (http://forums.pentaho.org/showthread.php?t=59176) I expect this works somehow. Could the problem be that we use Kettle-3 instead of Kettle-2?

    The Kettle-pentaho_*.log in java.io.tmp also doesn't contain any entries.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •