PDA

View Full Version : can we use php for pentaho



sri
01-31-2006, 08:12 AM
can i use php scripting in for custmisation reports.if possible then what are the essential software we require.

adeshazor
01-31-2006, 10:33 AM
Thanks for your interest in Pentaho! We are currently researching ways of integrating with PHP web applications. The research shows promise. We will keep the community posted as to our progress.

Anthony

sri
02-01-2006, 06:39 AM
Can u let me know what languages penthao supports.
can we write jsp programs or only action sequence.

jdixon
02-01-2006, 08:49 AM
The V1.0 of Pentaho supports French, and Dutch. The next stable build will include Italian, Spanish, Chinese.

You can create your own JSPs and use our components and action sequences in your JSPs. You can look at any of our JSPs for examples of how to use our components and execute action sequences.

James

sri
02-03-2006, 06:10 AM
I am asking about programming languages and not languages,
Now I want to write php scripting instaed of jsp, so can u guide me in this issue.Where to crete folders and with what adress I ahve to run on explore.

adeshazor
02-03-2006, 06:45 AM
As noted in an earlier post in this thread, we are currently researching PHP integration. The research shows promise. Until we can complete that work, the websites below may help in your efforts.

http://us3.php.net/java
http://php-java-bridge.sourceforge.net/

Anthony

jualansandal
02-03-2008, 10:07 PM
Im PHP developer, how is the php integration with pentaho reporting, I would like to know this, thanks