PDA

View Full Version : Publish to Server error



Paul
07-01-2009, 10:44 AM
Hi
We have Pentaho BI Suite 3.0.1 GA, Windows. When trying to publish a business model to the Pentaho server, we are getting two types of errors:

1. "ne of more of the Business Models is malformed. ie. Multiple tables with no relationship defined or no categories defined."

I eliminated any unused tables in the model and defined categories, but this did not prevent the error.

2. In addition, we are getting the below stack trace error:

java.util.MissingResourceException: Can't find bundle for base name publishpassword, locale en_US
at java.util.ResourceBundle.throwMissingResourceException(ResourceBundle.java:836)
at java.util.ResourceBundle.getBundleImpl(ResourceBundle.java:805)
at java.util.ResourceBundle.getBundle(ResourceBundle.java:549)
at org.pentaho.pms.ui.dialog.PublishDialog.createDialogArea(PublishDialog.java:152)
at org.eclipse.jface.dialogs.TitleAreaDialog.createContents(TitleAreaDialog.java:147)
at org.pentaho.pms.ui.dialog.PublishDialog.createContents(PublishDialog.java:83)
at org.eclipse.jface.window.Window.create(Window.java:426)
at org.eclipse.jface.dialogs.Dialog.create(Dialog.java:1081)
at org.eclipse.jface.window.Window.open(Window.java:785)
at org.pentaho.pms.ui.MetaEditor.publishXmi(MetaEditor.java:734)
at org.pentaho.pms.ui.MetaEditor$16.handleEvent(MetaEditor.java:531)
at org.eclipse.swt.widgets.EventTable.sendEvent(Unknown Source)
at org.eclipse.swt.widgets.Widget.sendEvent(Unknown Source)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.runDeferredEvents(Unknown Source)
at org.eclipse.swt.widgets.Display.readAndDispatch(Unknown Source)
at org.pentaho.pms.ui.MetaEditor.readAndDispatch(MetaEditor.java:842)
at org.pentaho.pms.ui.MetaEditor.main(MetaEditor.java:3576)

Any ideas on either?
Paul

wgorman
07-05-2009, 12:51 AM
You can safely ignore #2, I've created the following bug to track that issue:
http://jira.pentaho.com/browse/PMD-525
Feel free to vote and watch the case if you are interested in seeing it fixed.

Like you mentioned, #1 will occur if there are no categories with business columns, or if there are 2 or more business tables and zero relationships. If you provide your schema xmi file, I can take a look and see what is causing the error.

Will

Paul
07-07-2009, 02:39 PM
Thanks for posting the bug. We figured out the second issue.