PDA

View Full Version : Cassandra Input and paramters



satjo
06-04-2012, 06:00 PM
I want to use Cassandra Input step using CQL , but using the dynamic paramters. Considering the example http://wiki.pentaho.com/display/BAD/How+To+Read+Data+From+Cassandra, I would need to determine the url column name dynamically from another step in Kettle as opposed to hard coding in Cassandra's Input step. I am wondering if there are any recommendations or examples?

satjo
06-25-2012, 11:55 AM
It will be useful to have the ability to bind the field values from previous step (similar to 'Insert data from step' option for Table Input, e.g., http://type-exit.org/adventures-with-open-source-bi/2011/02/dynamic-sql-queries-in-pdi-a-k-a-kettle/) for the Cassandra Input step.

Mark
06-27-2012, 12:15 AM
Hi,

Variables are supported in the CQL query, so you could use a parent job to set these dynamically. Binding incoming field values to variables or placeholders is not supported however.

Cheers,
Mark.