Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 8 of 8

Thread: cde cache

  1. #1

    Default cde cache

    i'm trying to develop a custom component for cde .
    Every time I change the component definition (component.xml) I make the refresh of the cache repository ( from PUC menu Tools -> Refresh -> Repository Cache) .
    However, I still see the previous definition .
    To get the new definition I need to restart Pentaho .
    I think the problem is due to the fact that the ECACHE cache is not discharged .
    how can I get this without restarting Pentaho?
    thanks for any answer .

  2. #2
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    304

    Default

    Ciao Claudio,
    I also restart the Pentaho context when I update the component.xml... so I can't help with that.
    However, I suggest you to edit pentaho-solutions/system/pentaho-cdf-dd/plugin.xml in this way when you develop a new component:

    Code:
    ...
                <operations>
                    <operation>
                        <id>RUN</id>
                        <command>content/pentaho-cdf-dd/Render?solution={solution}&amp;path={path}&amp;file={name}&amp;debug=true</command>
                    </operation>
                    <operation>
                        <id>NEWWINDOW</id>
                        <command>content/pentaho-cdf-dd/Render?solution={solution}&amp;path={path}&amp;file={name}&amp;debug=true</command>
                    </operation>
                    <operation>
                        <id>EDIT</id>
                        <command>content/pentaho-cdf-dd/Edit?solution={solution}&amp;path={path}&amp;file={name}&amp;debug=true</command>
                    </operation>
                </operations>
    ...
    Using the debug mode, CDF won't create the minified version of your component's javascript files. So you don't have to restart Pentaho when you update them. However you will probably refresh your browser cache.

  3. #3

    Default

    i tried but it only work if i change the javascript file .
    if i modify the component.xml , refresh the repository cache and clean the browser cache , it remain the same .
    if i restart teh server , it works
    anyway thanks for the help

  4. #4
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,229

    Default

    localhost:8080/pentaho/content/pentaho-cdf-dd/Refresh

    Magic link... Enjoy!
    Pedro Vale
    --
    CTools Product Development
    http://www.webdetails.pt

  5. #5

    Default

    it works !
    thanks for the help .

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by pamval View Post
    localhost:8080/pentaho/content/pentaho-cdf-dd/Refresh

    Magic link... Enjoy!
    Something like this in Pentaho 5?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2011
    Posts
    1,229

    Default

    localhost:8080/pentaho/plugin/pentaho-cdf-dd/api/renderer/refresh
    Pedro Vale
    --
    CTools Product Development
    http://www.webdetails.pt

  8. #8

    Default

    thanks! I will try it

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.