Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 3 of 3

Thread: socket creation error

  1. #1

    Default socket creation error

    Hi,

    I'm trying to connect to a MySQL database using JNDI, but I'm getting this error message:

    "org.pentaho.di.core.exception.KettleDatabaseException: Error occured while trying to connect to the database


    Invalid JNDI connection GLPI : socket creation error"

    Could anybody help-me. Here goes some more details about my configuration environment:

    Mysql driver located at "data-integration/libext/JDBC"
    mysql-connector-java-5.1.26-bin.jar


    JNDI jdbc.properties file:

    GLPI/type=javax.sql.DataSource
    GLPI/driver=com.mysql.jdbc.Driver
    GLPI/user=glpi-teste
    GLPI/password=****
    GLPI/url=jdbc:mysql://IPADRESS:3306/glpi-teste

    JNDI connection and error screen:
    Name:  GLPI-JNDI - Error Message.jpg
Views: 181
Size:  35.5 KB
    Attached Images Attached Images  
    Last edited by hugodasilvadasilva; 01-20-2014 at 04:29 PM. Reason: replacing connection screen picture for connection and error screen picture

  2. #2

    Default It magicaly worked

    I don't know what happened, but today it just worked. Crazy!

    Quote Originally Posted by hugodasilvadasilva View Post
    Hi,

    I'm trying to connect to a MySQL database using JNDI, but I'm getting this error message:

    "org.pentaho.di.core.exception.KettleDatabaseException: Error occured while trying to connect to the database


    Invalid JNDI connection GLPI : socket creation error"

    Could anybody help-me. Here goes some more details about my configuration environment:

    Mysql driver located at "data-integration/libext/JDBC"
    mysql-connector-java-5.1.26-bin.jar


    JNDI jdbc.properties file:

    GLPI/type=javax.sql.DataSource
    GLPI/driver=com.mysql.jdbc.Driver
    GLPI/user=glpi-teste
    GLPI/password=****
    GLPI/url=jdbc:mysql://IPADRESS:3306/glpi-teste

    JNDI connection and error screen:
    Name:  GLPI-JNDI - Error Message.jpg
Views: 181
Size:  35.5 KB

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    1,771

    Default

    Maybe something changed in your network configuration?
    -- Mick --

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.