Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 1 of 1

Thread: HTTP 404 Error - New Pentaho CE 5.0 BA Installation

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    22

    Default HTTP 404 Error - New Pentaho CE 5.0 BA Installation

    Hello -

    I've downloaded the community edition of the Pentaho BA server. Following is my configuration:

    OS: Windows 8.1 (64-bit)
    RAM: 8GB
    JDK: C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_55
    JAVA_HOME: C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_55
    PENTAHO_JAVA_HOME: C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_55
    My user account is the administrator on this machine

    java -version returns the correct Java version
    echo %java_home% returns the correct environment variable value
    echo %pentaho_java_home% returns the correct environment variable value

    - I am able to start tomcat using the batch file (start-pentaho.bat).
    - Navigating to http://localhost:8080/pentaho returns an error: "HTTP Status 404 - /pentaho"
    - No log files are written to "C:\Program Files (x86)\Pentaho\BIServer_CE_50\biserver-ce\tomcat\logs"
    - With no logs to inspect, the only other thing I found was a tomcat error (see attached)

    Any help would be appreciated. Thanks in advance.
    Attached Images Attached Images  

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.