Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: Data not loading into HIVE using SQL script in PDI

  1. #1
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5

    Default Data not loading into HIVE using SQL script in PDI

    Hi All,

    I am trying to load data into HVIE using SQL script in PDI, but that throwing error as below..

    Error while processing statement: FAILED: Execution Error, return code 1 from org.apache.hadoop.hive.ql.exec.MoveTask. org.apache.hadoop.security.AccessControlException: Permission denied. user=anonymous is not the owner of inode=account.txt

    I have created the corresponding table in HIVE, pentaho shim configuration configured properly, but still error throwing. I tried the same table creation using SQL script that was worked well. but Data load only not working
    I used the below script for data load.

    LOAD DATA INPATH '/user/dev726/foodmart/data/account.txt' INTO TABLE account;


    Thanks
    Francis

  2. #2
    Join Date
    Oct 2015
    Posts
    5

    Default

    Hi

    I found the solution for this, just I have changed the HIVE connection properties since I used connection without user name.So whenever table has created in HIVE that has created by anonymous user.
    After provided the user name in connection properties, hive load is working fine.

    Thanks
    Francis

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.