Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 5 of 5

Thread: Strange problem with Pan on Windows

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,403

    Default Strange problem with Pan on Windows

    Hi,

    I have a strange behaviour in Windows when trying to run a transformation with Pan.
    I am executing the following command:



    D:\Development\kettle-2.2.2>D:/Development/kettle-2.2.2/pan.bat "-rep=Local" "-t
    rans=TestTrans" "-dir=/" "-user=admin" "-pass=admin" "-level=Debug"




    (I also tried the other variation with / and :, which causes the same behaviour).



    After issuing the command, I get the following log output:
    <pre>
    2006/03/02 10:09:16 - Pan - Logging is at level : Debug
    2006/03/02 10:09:16 - Pan - Start of run.
    2006/03/02 10:09:16 - StepLoader - Looking for plugins in directory: plugins\ste
    ps
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Allocate new transformation.
    2006/03/02 10:09:17 - DBCache - Loading database cache from file: [C:\Documents
    and Settings\wcsadmin\.kettle\db.cache]
    2006/03/02 10:09:17 - DBCache - We read 59 cached rows from the database cache!
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Parsing command line options.
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Loading available repositories.
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - No repositories file found in the local directory
    : D:\Development\kettle-2.2.2\repositories.xml
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Reading repositories XML file: C:\Documents and S
    ettings\wcsadmin\.kettle\repositories.xml
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - We have 2 connections...
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Looking at connection #0
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Read connection : Local oracle database
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Looking at connection #1
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Read connection : DWH3 Database
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - We have 2 repositories...
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Looking at repository #0
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Read repository : Local
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Looking at repository #1
    2006/03/02 10:09:17 - Kettle - Read repository : Main repository
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Finding repository [Local]
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Allocate & connect to repository.
    2006/03/02 10:09:17 - Local oracle database - New database connection defined
    2006/03/02 10:09:17 - Local oracle database - Connected to database.
    2006/03/02 10:09:17 - Local oracle database - Auto commit off
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Check supplied username and password.
    2006/03/02 10:09:17 - Pan - Load the transformation info...
    2006/03/02 10:09:17 - TestTrans - Looking for the transformation [TestTrans] in
    directory [/]
    2006/03/02 10:09:17 - TestTrans - Loading transformation [TestTrans] from reposi
    tory...
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - Loading step with ID: 1
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - Loading step with ID: 2
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - ID_DIRECTORY=0
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - Loaded the transformation [TestTrans] , direct
    ory == null : false
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - Loaded the transformation [TestTrans] from the
    directory [/]
    2006/03/02 10:09:18 - Pan - Allocate transformation...
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - Transformation is pre-loaded from repository.
    2006/03/02 10:09:18 - TestTrans - nr of steps to run : 2, nr of hops : 1
    2006/03/02 10:09:18 - Local oracle database - Connection to database closed!
    ERROR: No file or transformation name specified.
    ERROR: Pan can't continue because the transformation couldn't be loaded.
    </pre>

    As it seems, Pan finds and pre-loads the specified transformation /TestTrans, but suddenly stops processing because the transformation couldn't be loaded...

    Any idea?

  2. #2
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    9,729

    Default RE: Strange problem with Pan on Windows

    Hi,

    Weird stuff!
    Can you retry with the settings written differently as such:

    pan.bat /rep:Local /t rans:TestTrans /dir:/ /user:admin /pass:admin /levelebug

    Perhaps the DOS prompt is eating stuff? (the reason for which we introduced a different option format)

    Thanks for the feedback!

    Matt

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,403

    Default RE: Strange problem with Pan on Windows

    I already did so and I tried it again. But I experience the same strange behaviour. The funny thing is that pan seems to find the transformation but suddenly he has the opinion not to find it. In Spoon, the transformation runs fine (It&#39;s only a very simple transformation which reads a simple database table and writes the output to a flat file).

  4. #4
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    9,729

    Default RE: Strange problem with Pan on Windows

    OK, I'll add some logging code to see what's going on here.



    Please check tracker 1671

    We should be able to find this one by tomorrow.



    Thanks,

    Matt

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,403

    Default RE: Strange problem with Pan on Windows

    I did a first test with the new kettle.jar file and it seems to work :-)

    Thanks for the quick help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.