Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 5 of 5

Thread: Problem with special characters

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    16

    Default Problem with special characters

    Hello,

    I want to load data from a XML File but some special characters (as é, à or ü...) can't be parsed and Kettle can't load the file.

    Do you know if there is a variable to change somewhere or anything else?

    Thanks a lot!
    Messaoud

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    If your XML file is in UTF-8 it shouldn't be a problem. Can you reduce your XML file to something small that still has the error and attach that file + maybe a reduced version of your .ktr file.

    Regards,
    Sven

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    16

    Default

    Thanks a lot Sven for your help!

    The XML File is :

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <Orders>
    <Order>
    <CountryCode>AT</CountryCode>
    <LanguageCode>de</LanguageCode>
    <Customer>
    <CustomerId>2432805</CustomerId>
    <FirstName>Silvia</FirstName>
    <LastName>Münsinger</LastName>
    </Customer>
    <ShippingAddress>
    <StreetAddress>Wiesenstrae 5</StreetAddress>
    <Country>Austria</Country>
    <City>Knittlingen</City>
    <PostalCode>75438</PostalCode>
    <ShippingReceivingHours/>
    <PhoneNumber>07043-93430</PhoneNumber>
    </ShippingAddress>
    </Order>
    </Orders>

    My transformation loads it, extracts the fields and puts them in a CSV file.

    If a use "Münsinger" for example, the file can be load but with "Munsinger" it works.

    The error message is :

    2007/04/27 10:02:36 - be.ibridge.kettle.trans.Trans - Transformation is in preview mode...
    2007/04/27 10:02:36 - be.ibridge.kettle.trans.Trans - This is not a replay transformation
    2007/04/27 10:02:36 - be.ibridge.kettle.trans.Trans - This transformation can be replayed with replay date: 2007/04/27 10:02:36
    2007/04/27 10:02:36 - be.ibridge.kettle.trans.Trans - Initialising 2 steps...
    2007/04/27 10:02:36 - XML Input.0 - Starting to run...
    2007/04/27 10:02:36 - XML Input.0 - Opening file: C:\Stage\Pentaho\pentaho-kettle\Kettle\test.xml
    2007/04/27 10:02:36 - dummy.0 - Starting to run...
    2007/04/27 10:02:36 - XML Input.0 - ERROR (version 2.4.0, build 742 from 2007/01/27 12:29:00) : Couldnt open file #{0} : {1} --> {2}
    2007/04/27 10:02:36 - XML Input.0 - Finished processing (I=0, O=0, R=0, W=0, U=0, E=1
    2007/04/27 10:02:36 - dummy.0 - Finished processing (I=0, O=0, R=0, W=0, U=0, E=0

    thanks a lot!
    Messaoud
    Last edited by Messaoud; 04-27-2007 at 05:30 AM.

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    The XML input step doesn't even open your file since it can't find it (looking at your error).

    Can you:
    - change the u umlaut to a normal u, and do a preview on the XML input step from within spoon... it should also fail.
    - download version the latest v2.5.0 and try with that.

    Regards,
    Sven

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    16

    Default

    The preview with the normal u works, I'll install the latest version and I'll put here if there is any issue.

    Thanks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.