Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Open drill-url in new window

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5

    Default Open drill-url in new window

    Pls Help.
    I need mydashboard drill-url link open in new window, not in same window as Pentaho demo did.
    Trying to google it still not find the answer.

    Thanks Before
    Furqon

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    142

    Question Did you find the solution ?

    I have the same issue. Can;t seem to make my dashboard charts open of the drill-url in a new session.
    Did you figure this out ? as I saw no replies since you posted this question.

    - Bill

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5

    Default

    Still not find the answer yet.
    I try to modify, dashboard design using chartdirector and php platform because the chart parameters more complete, but has difficult to pass parameter to jsp.

    Any idea ??

    Rgds
    Furqon

  4. #4

    Default

    Hi !

    I have exactly the opposite problem

    When i am using this code in the chart attributes, it opens jpivot in a new window :

    <url-template><![CDATA[Pivot?solution=samples&path=professionsLiberales/DASHBOARDS/etudeCaParResp&action=pivotCaParTypeDossier.xaction&TYPEDOSSIER={TYPEDOSSIER}&RESP={RESP}&ANNEE={ANNEE}&QUI={QUI}]]></url-template>
    <paramName>TYPEDOSSIER</paramName>
    <series-name>QUI</series-name>

    I need to open it in the same window but i can't get that... Any idea ??

    Thanx

  5. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    531

    Default Try url-target

    Hi guys,

    depending on the version you use there is a new chart property called url-target and it works like the target attribute in HTML e.g. _self, _blank, etc.

    Have a look at the chart properties reference: http://wiki.pentaho.org/display/Pent...ties+Reference

    Regards,
    Ingo

  6. #6
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    135

    Default values for url-target

    See: http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/ms534659.aspx for recognized values.


    name The name of the target window or frame.
    _blank Load the linked document into a new blank window. This window is not named.
    _media Disabled in Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) and later versions; otherwise, loads the linked document into the HTML content area of the Media Bar. Available in Microsoft Internet Explorer 6.
    _parent Load the linked document into the immediate parent of the document the link is in.
    _search Disabled in Windows Internet Explorer 7, see Security and Compatibility in Internet Explorer 7 for details. Otherwise, loads the linked document into the browser search pane in Internet Explorer 5 or later.
    _self Default. Load the linked document into the window in which the link was clicked (the active window).
    _top Load the linked document into the topmost window.

  7. #7

    Default

    Quote Originally Posted by ingo.klose View Post
    Hi guys,

    depending on the version you use there is a new chart property called url-target and it works like the target attribute in HTML e.g. _self, _blank, etc.

    Have a look at the chart properties reference: http://wiki.pentaho.org/display/Pent...ties+Reference

    Regards,
    Ingo
    Ingo,

    So would this be set in the same way that the drill-url is set ( parameters.setParameter( "drill-url", "urlhere" ); ) but would it be ( parameters.setParameter( "url-target", "_blank" ); )? I'm asking because when looking at the chart properties reference from above I don't even seen a drill-url property.

    Thanks
    Bob

  8. #8
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    531

    Default

    Hi,

    currently there are quite some changes going on in the various methods of charting in the Pentaho BI Platform. And from what I can tell, Gretchen is busy trying to document everything in the WIKI.

    You can try to set the url-target parameter like drill-url, but it might not work. I don't know if or in what version this parameter has been added to Dashboard Chart implementation.

    Regards,
    Ingo

  9. #9
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    12

    Default

    Hello,

    are there any news about this Parameter?
    In V1.6.0 build 782 RC1 it does not working.
    Anyone knows if it works int the actual GA ?

    Jochen

  10. #10
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    141

    Default

    Has anybody found a solution to drill-down in a new window using version 1.6.0 G.A?

    Carlos

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.