Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 7 of 7

Thread: Error: RuntimeContext.ERROR_0018 - The requested parameter "deptno" has a NULL value

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    7

    Smile Error: RuntimeContext.ERROR_0018 - The requested parameter "deptno" has a NULL value

    The scenario is given below.

    I created a report for an EMP table using ReportDesigner. I published the same to the BI platform (.xaction got created); I wanted to add a parameter 'deptno' (to filter out the employees of a particular department for display). For this i used Pentaho Design Studio & added the parameter as per steps in the following URL :
    http://community.pentaho.org/techtip...ign_studio.php

    When i execute the same thro' Design Studio -> Test it fails with the following error message.

    Error: RuntimeContext.ERROR_0018 - The requested parameter "deptno" has a NULL value (org.pentaho.core.runtime.RuntimeContext)

    Are there any user guides for Pentaho Design Studio v 1.6 * RC1 or which documentation we should follow for adding parameters to the report?

    Please lend your help.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    3

    Default

    I get exactly the same problem with 1.6 rc1

    If i set a default value i get no prompt. If i do not set a default value the prompt/secure filter action throws the error that the parameter has a NULL value...

    How can i fix that?

    Ciao,
    F

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    3

    Default same problem

    hi.
    im also having the same problem...
    can anybody help me plz.......
    Swami, Sachin

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    19

    Default Error: RuntimeContext.ERROR_0018- Same Problem

    Hi all!
    i am also getting same error.................... if anybody solved this problem then please let me know.

    Thanks & Regards

    Yash

  5. #5

    Default

    You should check on Has Defaul Value checkbox in Default Value section. It should be ok.

  6. #6

    Default

    Quote Originally Posted by jblackcat View Post
    You should check on Has Defaul Value checkbox in Default Value section. It should be ok.
    Can anyone explain the point of the checkbox, when you always need to specify a default value?
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  7. #7

    Smile Error: RuntimeContext.ERROR_0018 - The requested parameter "deptno" has a NULL value

    In my opinion, this is tricky in Secure Filter of Pentaho. You need checked the checkbox for the input which put on Secure Filter only. When pentaho engine starts, it assigns a default value to all components on Secure Filter, so that if you do not check the Default Value checkbox, the input will have default value is NULL. Then Secure Filter will assigned the NULL value into corresponding component. Error .

    When you checked on the checkbox, the input have default value is diffence depend on datatype of the input.
    Software Engineer

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.