Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: My Dashboard Example doesn´t work

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Default My Dashboard Example doesn´t work

    Hello everybody,

    I´m having problems to create my dashboard example following the Pentaho_Dashboard_Building-1.5.4.pdf document.
    In this example, my the chart seems to be ok but the filter example doesn´t work. The Pentaho log says:

    2007-09-21 11:36:59,296 ERROR [org.pentaho.util.logging.Logger] Error: Pentaho 1.5.4 build 716 0
    2007-09-21 11:36:59,296 ERROR [org.pentaho.util.logging.Logger] misc-org.pentaho.core.util.XmlHelper: XmlHelper.ERROR_0014 - Failed to parse XML document in FileInputStream: <filters xmlns:xf="http://www.w3.org/2002/xforms"><id></id><title><![CDATA[]]></title><description></description><help></help><action><![CDATA[/portal/auth/portal/pentaho/Simple%20Dashboard/SimpleFilterPanelPortletWindow?action=d&windowstate=normal&mode=view]]></action></xf:instance><xf:submission action="" separator="&amp;" method="urlencoded-get" id="null" /></xf:model></head></filters>
    org.dom4j.DocumentException: Error on line 1 of document : The element type "filters" must be terminated by the matching end-tag "</filters>". Nested exception: The element type "filters" must be terminated by the matching end-tag "</filters>".

    my simple-dashboard.filterpanel.xml is :

    <filters>
    <name>CustomerNamesFilter</name>
    <filter>
    <!-- Title text displayed in the filter panel -->
    <title>Customer</title>
    <!-- name and id of the HTML form control representing this filter -->
    <name>customernumber</name>
    <!-- type of control to display in the filter panel -->
    <type>list</type>
    <!-- name of global scoped parameter containing the LOV -->
    <global-attribute>customerNamesList</global-attribute>
    <!-- maps to the <option> element's text -->
    <data-display>customername</data-display>
    <!-- maps to the <option> element's value attribute in the HTML form -->
    <data-value>customernumber</data-value>
    </filter>
    </filters>

    Like you they can see, the tag </filters> is not absent but the log of the Pentaho insists in saying that it is.

    I am careful of maintaining the altered archives in the format UTF-8

    This is incredible. What happens after all? Will it be that the log of the Pentaho is not saying which the real problem?


    Can anyone help me?

    Tks

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    13

    Default

    I solved my problem. To save the xml file, the encoding format UTF-8 must be whitout BOM (Byte Order Mark).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.