Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 7 of 7

Thread: Using the error messages

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default Using the error messages

    [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Edwin/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG]The attached transformation works corectly in PDI 2.5.2, including the capture of the error message and storing that in the error table.
    In PDI 3.0RC2 I cannot get this to work.
    Importing the XML in 3.0RC2 leads to a correct-looking transformation, but running it 'hangs'.
    The errors don't get written and although it seems finished the time just keep running in the trunacte/insert step in the execution log (see attached pdf document, screenshot).

    I think it is related to bug PDI-378, but the problem is slightly different, 'hanging' against 'errors'.

    Database: MysQl 5.0.45
    Attached Images Attached Images
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    Make a JIRA for starters.

    And can you make a small sample of it that works solely with files, also providing the input.

    Regards,
    Sven

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default

    OK, I will supply a new transformation and some files to make it selfcontaining.
    I'll add those to PDI-378 later on.

    Regards, Edwin

  4. #4
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    9,729

    Default

    Edwin,

    There is no need, I reproduced the problem.
    I'll comment on it in PDI-378 when I fixed it.

    Matt

  5. #5
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default

    I'm willing to test it right now, but I don't know how to get hold of the fix.
    I'm a junior member
    How does that work?

  6. #6
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    9,729

    Default

    1) Extract the code from subversion (see the FAQ, see the sticky forum post)
    2) Run "ant" where you extracted the source from "trunk". (See: Apache Ant project)
    3) cd distrib
    4) run Spoon.bat

    Matt

  7. #7
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    26

    Default

    I tested it and it worked fine. Consider this fixed in "revision 5741 for version 3.0.0 GA", see PDI-378.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.