Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: BIRT 2.1 in Weblogic 10 Problem...

  1. #1
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    5

    Default BIRT 2.1 in Weblogic 10 Problem...

    Has anyone been successful in running the BI Platform demo on Weblogic 10? I've been stuck on the 'Could not configure BIRT engine' issue for several days and cannot seem to get past it. My solution-path is hardcoded in the pentaho.war web.xml file as 'C:\bea\user_projects\domains\pentaho_demo\pentaho-solutions'. I've done enough logging to see that it appears that the solution path is found since prior listeners are loaded without issue. It seems to hit a problem in the BirtSystemListener.startup method when it's trying to create the BIRT engine. More specifically, it fails when trying to run the
    Platform.startup(config); line of code. I get the BIRT.ERROR_008 - Could not configure BIRT Engine which in turn gives the PentahoSystem.ERROR_0014.

    I've got some good support to build a proof-of-concept and have sold the idea of open source BI but really need to get this running to continue. Any help would be greatly appreciated.

  2. #2

    Default

    If you're just trying to evaluate the Pentaho platform itself with the Pentaho tools, then BIRT is definitely not required. We have had similar experiences in WebSphere deployments where a BIRT jar loaded in the system classloader was causing a problem deploying the Pentaho solution.

    To disable/remove BIRT, comment out or remove the lines in pentaho.xml that reference BIRT and delete any BIRT files (system/BIRT).

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.