Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 3 of 3

Thread: Unable to publish cube (but no problem publishing from Metadata)

  1. #1
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    5

    Default Unable to publish cube (but no problem publishing from Metadata)

    Done a search but can't find anything.

    I've created a cube based on an SQL Server database. Everything's great until I get to the final step. I can't Publish, View XML or Save my cube. All of the operations appear to go okay - there are no messages, and no locking. Only there is no output made from the application.

    Doesn't matter if I make a new cube on one of the standard databases - it still doesn't work.

    Credentials are correct (I can publish from Metadata) and I've installed as per the installation guide (running with JRE1.5 to get past the GUI bugs).

    Any ideas?

  2. #2

    Default

    Hello

    One reason why you can't view the xml of the cube is because you probably created the cube wrong. Like having hierarchies in the cubes' dimension taken from several separate tables in the database.

    I don't know if there are other causes for that problem but that's what I've experienced so far. check the hierarchies and dimensions. Hope this could help you. Good luck

    Regards!

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    5

    Default

    Thanks for replying. I've found the problem though: I was using the url java:jtds:sqlserver://localhost/Database=Databasename. Which works fine for the GUI tools but it is technically wrong. The /Database=Databasename should be /Databasename.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2017 Pentaho Corporation. All Rights Reserved.