Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem with update step

  1. #1

    Unhappy Problem with update step

    Hi everyone,

    I have a transformation in which am trying to update column of a table with the constant, passed by the step before the Update step. But it never updates the table and also does not throw any error.
    Can anybody help me out and tell me why this update step is not functioning as per the expectation ?
    Transformation is attached.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by shekharkumar.sahu; 11-26-2008 at 02:58 AM.

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    At first sight it looks ok... maybe you hit a bug with commit if you're using 3.1GA

    Otherwise... put logging to detailed rerun and see which row is processed (if you use wrong command line arguments, ...)

    Regards,
    Sven

  3. #3

    Default

    I tested this on both 3.1 and 2.5.2. Result is same. I am checking the rows as per the command line arg....
    Can you confirm me if this is a bug....

    Regards,
    Shekhar

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    nope, it works for me... put your transformation to row level logging and attach the whole log file

    Regards,
    Sven

  5. #5

    Default

    Logfile is attached...
    Attached Files Attached Files

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    What I make of the following:

    2008/11/26 15:04:37 - Reset Active status for Users.0 - Checking row: [DATASOURCE_ID=1, INACTIVE_STATUS=0.0]
    2008/11/26 15:04:37 - Reset Active status for Users.0 - Field [DATASOURCE_ID] has nr. 0
    2008/11/26 15:04:37 - Reset Active status for Users.0 - Field [INACTIVE_STATUS] has nr. 1
    2008/11/26 15:04:37 - Reset Active status for Users.0 - Values set for lookup: [DATASOURCE_ID=1], input row: [DATASOURCE_ID=1, INACTIVE_STATUS=0.0]
    2008/11/26 15:04:38 - Reset Active status for Users.0 - Found row: ![ACTIVE=0]
    2008/11/26 15:04:38 - Reset Active status for Users.0 - Signaling 'output done' to 0 output rowsets.
    2008/11/26 15:04:39 - AG_Database - Connection to database closed!
    2008/11/26 15:04:39 - AG_Database - Connection to database closed!
    2008/11/26 15:04:39 - Reset Active status for Users.0 - Finished processing (I=1, O=0, R=1, W=1, U=0, E=0)

    is:

    A row with DATASOURCE_ID 1 was found, but since the inactive_status was already set to 0 it was not updated. As a test set the inactive_status to 1 and run again. Preferably also with 3.1 (the log file you gave is of 2.5).

    Regards,
    Sven

  7. #7

    Default

    In my table I had some rows with active field as 0 and others as 1.

    When I made all the rows as active=1 and run the transformation, it updated all the rows with active=0.


    Does this step behave like this??? This should not be....Can you confirm???

  8. #8

    Default

    Thanks for your reply...

    Here is the log file for 3.1
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    Join Date
    May 2006
    Posts
    4,882

    Default

    And is the row not updated now in the database?

    Regards,
    Sven

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.