Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 4 of 4

Thread: is there anyway to store the inputs of a record to be used in another?

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    7

    Question is there anyway to store the inputs of a record to be used in another?

    Hi guys

    I need some help.

    I'm building a series of reports that are called outside Pentaho. At the call i sent within the url, alongside the name of the report, 2 parameters that contain the year of the report and the type that contains the way i want the report to be build (pdf,xls, etc).

    Then, from the first report i called, i have the possiblite of calling others that also need the parameters year and type. This, inside pentaho.

    My question is: is there a way to store the inputs from the first record to send them to the second one? If yes, how?

    And if not, can you suggest a workaround?

    Tks in advance.

    Aga
    Last edited by agamoto; 02-24-2009 at 11:47 AM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    7

    Wink

    Hi guys, i think i found the answer to my question here: http://wiki.pentaho.com/display/Serv...ol+Data+Access

    i'll try to implement.

    wish me luck

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    7

    Red face Is there anyway to see the value of the session parameters in runtime?

    Hi again,

    I'm trying to solve my problem using a session as described here http://wiki.pentaho.com/display/Serv...ol+Data+Access

    "The first step in configuring a system action is to locate and edit the sessionStartupActions.xml. sessionStartupActions.xml is located in pentaho-solutions/system folder."

    I don't had that file so I thought that i could build one using the example in the page above.

    The problem is that my session parameters seems to be empty.

    2Questions:
    1) where i cand find that file?
    2) Is there anyway to see the value of the session parameters in runtime?

    Tks

  4. #4
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    7

    Default

    my bad,

    for my version (1.6.0.GA.863) the right article is http://wiki.pentaho.com/display/Serv...ol+Data+Access

    i should have edited the pentaho.xml

    i have done that but my problem stills.

    any help?

    [pt_116] Debug: [pt_34] audit: instanceId=40b3cbe1-02b3-11de-8746-4ffb16203a30, objectId=org.pentaho.core.runtime.RuntimeContext, messageType=action_sequence_start (org.pentaho.core.runtime.RuntimeContext)
    [pt_161] Error: [pt_103] RuntimeContext.ERROR_0018 - [pt_39] The requested parameter year could not be fulfilled (org.pentaho.core.runtime.RuntimeContext)
    [pt_161] Error: [pt_103] RuntimeContext.ERROR_0013 - [pt_29] Parameters could not be resolved (org.pentaho.core.runtime.RuntimeContext)
    [pt_161] Error: [pt_103] SolutionEngine.ERROR_0007 - [pt_27] Action sequence execution failed (org.pentaho.core.solution.SolutionEngine)

    tks

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.