Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 7 of 7

Thread: Another stretchy / dynamic content question

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,009

    Default Another stretchy / dynamic content question

    Hi,

    I have a subband with a label, and a text field - the text field is dynamic and nicely adjusts it's height according to it's contents.

    How can i make the label stretch to the same height as the adjacent text field.

    I want to do this so i can get it's background color all filled in nicely.

    Dan

  2. #2
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    8,085

    Default

    Set its min-height to 100%. You cant do that in old PRD safely, but you can try via a style-expression that returns -100. Be aware that if your label as border or background color set, the old PRD creates a subband to render these properties and therefore your 100%-height wont work.

    Have I mentioned that this is friggin' easy and all built-in with Citrus?
    Get the latest news and tips and tricks for Pentaho Reporting at the Pentaho Reporting Blog.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,009

    Default

    I assumed it would be yes;

    So get it out of beta and we'll upgrade

  4. #4
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    8,085

    Default

    The first RC is scheduled for Tuesday. At that point, the code is officially covered by the Pentaho support.

    Give us some testing by throwing your reports at it (and of course, telling us what works and what does not), and we'll be ready for GA faster
    Get the latest news and tips and tricks for Pentaho Reporting at the Pentaho Reporting Blog.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,009

    Default

    i've sent a report that doesnt work to Anthony Carter - the support guy - was having problems with lines not appearing at all in M7 preview. He has said he'll pass it on to you.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    8,085

    Default

    There was a bug in the layouter that kicked out all the elements that had a height of zero. Lines do have a height of zero, and thus the layouter (what a lazy beast) simply ignored them. This has been fixed and the RC will render lines nicely.

    (There are other bugs when exporting to the table-targets (HTML, Excel, RTF), certain lines may still not appear there. But at least they appear in PDF all the time now.)
    Get the latest news and tips and tricks for Pentaho Reporting at the Pentaho Reporting Blog.

  7. #7
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    2,009

    Default

    ok great, i'll check out the RC as soon as it's available then.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.