Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: Errors with User Console samples

  1. #1
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6

    Default Errors with User Console samples

    I am running Pentaho 3.5 on Ubuntu 9.10 and have been experiencing the following errors when browsing through the supplied sample reports in the User Console. The errors occur with both Firefox and Google Chrome browsers.

    The errors are as follows:

    All reports that have been defined as "prpt" reports display the following error message:

    Not Found
    The requested URL /pentaho/content/reporting/reportviewer/report.html was not found on this server


    All charting examples (except those based on OLAP cubes) show the image placeholders but no chart images are displayed.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    6

    Smile Problem solved!

    Problem solved as follows:

    In the folder /opt/pentaho/biserver-ce/tomcat/webapps/pentaho/WEB-INF

    edited the file web.xml

    and changed the following lines to the actual URL used:

    Code:
    	<context-param>
    		<param-name>base-url</param-name>
    		<param-value>http://localhost:8080/pentaho/</param-value>
    	</context-param>
    namely

    Code:
    	<context-param>
    		<param-name>base-url</param-name>
    		<param-value>http://127.0.0.1:8085/pentaho/</param-value>
    	</context-param>

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.