Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 17 of 17

Thread: Build PAT from SVN

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default Build PAT from SVN

    Following http://code.google.com/p/pentahoanal...i/BuildFromSVN has a broken link http://smartgwt.rorschach.de/index.p...pse_%26_Maven2. Is there a better source for setting up the project(s) in Eclipse?

  2. #2

    Default

    Basically that bit was about installing the maven eclipse plugin:
    http://maven.apache.org/eclipse-plugin.html

    I'll update the wiki at some point

    Cheers

    Tom
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default How to build then?

    I already have that installed, but when I try to run Maven from Eclipse on the pom I get:

    [INFO] Scanning for projects...
    [WARNING]
    [WARNING] Some problems were encountered while building the effective model for org.pentahoat:war:0.6
    [WARNING] 'reporting.plugins.plugin.version' is missing for org.apache.maven.plugins:maven-changelog-plugin @ org.pentahoat:0.6, /home/sgoldsmith/workspace/PentahoAnalysisTool/pom.xml
    [WARNING]
    [WARNING] It is highly recommended to fix these problems because they threaten the stability of your build.
    [WARNING]
    [WARNING] For this reason, future Maven versions might no longer support building such malformed projects.
    [WARNING]
    [INFO] ------------------------------------------------------------------------
    [INFO] BUILD SUCCESS
    [INFO] ------------------------------------------------------------------------
    [INFO] Total time: 0.125s
    [INFO] Finished at: Fri Mar 19 11:14:59 EDT 2010
    [INFO] Final Memory: 2M/119M
    [INFO] ------------------------------------------------------------------------

    But nothing generates.

  4. #4

    Default

    the finished product should be in the /target directory. That being said, hudson has the latest trunk build, so it wont be any different
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default Debugging

    It's more for debugging purposes then to build the latest release. I'd like to be able to troubleshoot some of the issues I'm running into to provide better bug submissions.

  6. #6

    Default

    Cool, thanks for that.
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  7. #7
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default target is empty

    I get an empty structure:

    target
    gwt
    WEB-INF

  8. #8

    Default

    To build and debug I normally do....

    mvn clean jetty:run-exploded

    Which should build the project and then attach a remote debugger to the instance to hit the breakpoints etc.

    Tom
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  9. #9
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default Thanks

    Running from command prompt now and libs are downloading. Maybe this is an issue with the m2eclipse plugin?

  10. #10

    Default

    The eclipse properties will allow you to set an external binary which isn't a bad idea
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  11. #11
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default Debug mode

    I was able to use m2eclipse plugin with external maven 2.2.1 and use debug as to launch the app, when I set break points it doesn't break. Do you need to attach with a remote debugger?
    Attached Images Attached Images  

  12. #12

    Default

    you can't debug jetty on the client side, you have to debug hosted mode which is gwt:debug.

    cheers

    Tom
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  13. #13
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default I use gwt:debug and get error

    [INFO] Listening for transport dt_socket at address: 8000
    [ERROR] Debugger failed to attach: handshake failed - received >GET / HTTP/1.1< - excepted >JDWP-Handshake<

    Going to localhost:8000

  14. #14
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default Remote debugging

    Sorry about that, I created a Remote Java Application and can connect to 8000, but how do I access the web front end or am I stuck using just unit tests?

  15. #15

    Default

    ack, I forgot you're on 64bit ubuntu, this is the bit thats a complete PITA, you need to install 32bit java, cause the legacy hosted mode we are currently stuck with doesn't have 64bit capabilities,

    http://blog.schuerrer.org/gwt-hosted...-64-bit-ubuntu

    I haven't tried this blog post, but it looks about right. (I wouldn't be offended if you gave up at this point )

    Once thats installed, gwt:run should give you a running non-debugging environment. gwt:debug, as I said earlier should give you a gwt gui which allows you to debug the front end.

    Cheers

    Tom
    This is a signature.... everyone gets it.

    Join the Unofficial Pentaho IRC channel on freenode.
    Server: chat.freenode.net Channel: ##pentaho

    Please try and make an effort and search the wiki and forums before posting!
    Checkout the Saiku, the future of Open Source Interactive OLAP(http://analytical-labs.com)

    http://mattlittle.files.wordpress.co...-bananaman.jpg

  16. #16
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    24

    Default Thanks

    Yes, I got the 32 bit hosted mode error. I'll try the post and see if I can get it working. I'm close...

  17. #17
    pstoellberger Guest

    Default

    if you just want to build it you can run:
    mvn clean package , that will output a WAR file
    debugging would be:
    mvn gwt:debug and then attach with the remote java app

    i'm using a 64bit as well, but Mac OS X... think i've done it on a Ubuntu 9.10 as well though

    looking forward to get rid of the hosted mode with PAT 2.0! this thing is just a mess :-)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.