Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 6 of 6

Thread: cdf-dd: custom htmlObjects for dashboard components?

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    364

    Default cdf-dd: custom htmlObjects for dashboard components?

    Hi!
    As allready described in another thread I am trying to build something like the guided-ad-hoc examples with the cdf-dd 0.2. After pedro pushed me in the right direction I was able to put everything that I need into the designer by using "add-resource" with javascript and css a lot. I also had insert my buttons and navigation-tabs as a div with "add html". everything fine so far.

    Now I would like to use some components that i created in the great component module of the dashboard designer with these custom navigation elements. The problem is that the designer only lets me choose HtmlObject from a list of object it created itself. Is there a way to add a custom id like for a button to a ExecuteXaction?

    best regards,

    mgie

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2,497

    Default

    You can use the preExecution function of that component.

    Something like render_<componentId>.htmlObject="id you want".

    That issue is already fixed in our latest code (to be released... hopefully soon)
    Pedro Alves
    Meet us on ##pentaho, a FreeNode irc channel

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    364

    Default

    hi!
    thanks for the quick reply.
    unfortunately this does not seem to work.
    if i put

    Code:
    render_pivotize.htmlObject="tablink4"
    in the function, then the renderer seems to escape the "
    which results in

    Code:
    illegal character
    [IMG]chrome://firebug/content/blank.gif[/IMG] preExecution : function(){render_pivotize.htmlObject=\"tablink4\" ;},\n
    is there a workaround?

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2,497

    Default

    try to write:

    function(){
    render_pivotize.htmlObject="tablink4";
    }
    Pedro Alves
    Meet us on ##pentaho, a FreeNode irc channel

  5. #5
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    364

    Default

    great it works!
    thnx

  6. #6
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    364

    Default

    When I create a datasource of the type "xaction result-set" and
    i use this as the source for a select-component the dd will
    render it as:

    Code:
     queryDefinition : {
        query : function(){ return "";},
    
    in the component's definition
    queryType : "sql"
    Is xaction resultset a missing feature?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.