Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 4 of 4

Thread: "Set field value to a constant" not working as expected

  1. #1
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3

    Default "Set field value to a constant" not working as expected

    Hi,

    I have a bigger transformation and run in a problem. I was able to track it down to the "set field value to a constant" step.

    I added 2 WriteToLog steps before and after the SetFieldValueToAConstant step.

    The step is doing nothing else as setting ecC_Primary (which is boolean) to 'Y'. No else field is selected in the step. So the list contains only this one value.


    I would have expected that the field is set to 'Y'.

    What happens is that the first field is set to 'Y' and not the field with the name eeC_Primary

    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 -
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - ------------> Linenr 186------------------------------
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - asD_ID = AT0300000000003964XV
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - DLD_ID = AT0300000000000Y4GAU
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - ecC_Primary = N
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - ecC_Priority = null
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - iag_count = 1
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - ighestpriority = null
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - rimary_exists = N
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 -
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log.0 - ====================
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 -
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - ------------> Linenr 144------------------------------
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - asD_ID = Y
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - DLD_ID = AT0300000000000Y4GAU
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - ecC_Primary = N
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - ecC_Priority = null
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - iag_count = 1
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - ighestpriority = null
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - rimary_exists = N
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 -
    2010/08/03 16:25:43 - Write to log 3.0 - ====================

    Is there a known bug in this area of the application or do I use it in a wrong way?


    Thanks in advance.

    Best regards
    HugoHiasl

  2. #2

    Default

    Hi,

    it's probably related to the following bug :

    http://jira.pentaho.com/browse/PDI-4125

    Samatar
    Samatar

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    114

    Default

    What version of PDI are you using?

    I kind of had problems with "set field value to a constant" step and "sort rows" step when I was using 3.2.3 but, I am good after started using 3.2.5

  4. #4
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    3

    Default

    Perfect.

    Thanks for your answers. This was exactly the information that I could not find. We are using 3.2.3 too.

    I'll upgrade now.

    Thanks a lot.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.