Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 4 of 4

Thread: Object type can't be mapped to a valid class in CDE RC_1

  1. #1
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    9

    Default Object type can't be mapped to a valid class in CDE RC_1

    Hi,
    I have a problem in using XAction and Comments component in CDE RC_1.
    Both give object type can't be mapped to a valid class - alert boxes.
    Are there issues with those components or am I only doing something wrong?
    With Xactions I can get them working with Execute Xactions component, but I would like the xaction to show directly in the dashboard. In CDE 0.2 I used a workaround for showing xactions using pivot component, but the workaround doesn't seem to work anymore.

    Best regards,
    Sami

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2,498

    Default

    Hey there.

    I recently fixed the bug with xactionComponent. Go to the file resources/base/components/XActionRender.xml and in the IName change from xAction to xaction.

    In the other must be something similar...
    Pedro Alves
    Meet us on ##pentaho, a FreeNode irc channel

  3. #3
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    9

    Default

    Thank you Pedro for helping out! That did the trick and for the Comments component the IName had to be "comments" instead of the default "commentRender".
    And once more thank you for the set; CDF,CDE,CDA and CCC are amazing!

    Thanks,
    Sami

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    2,498

    Default

    Woot, thanks for reporting it! Commited the fix for comments component
    Pedro Alves
    Meet us on ##pentaho, a FreeNode irc channel

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.