Hitachi Vantara Pentaho Community Forums
Results 1 to 2 of 2

Thread: Report in Excel 2007 format (file not found) when loading alot of data

  1. #1
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    8

    Default Report in Excel 2007 format (file not found) when loading alot of data

    Hi

    I'm experience some problem with Pentaho reporting.
    I'm creating a report using PRD.
    and published the report to BI server.
    when i open the report in PDF or HTML format the report is working correctly.

    But when Open it in Excel 2007, it took a lot of time to loading and lastly it showing error that file not found.

    I try to trace the cause and find out that it related to ammount of data.
    I try to reduce amount of the data and it working correctly.

    Is there any configuration that can extend the timeout of report loading?
    currently if the report loading is above 90 second, the problem will appear.

    For PDF and HTML is working fine.

    Please help.

    Thanks for your help.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    7

    Default File not found error in pentaho excel report

    Hi
    It is due to very long blank space (Extra Size) of excel sheet , so reduce it up to its column only.
    ...
    steps==>
    1)Go to File -------> Page set up.

    2)Go to Custom Width ...

    3)Now Reduce it to size of ur last column...
    example 1000 or 1500 .. depends on ur page size.

    4) All Done Enjoy








    Quote Originally Posted by chenjie View Post
    Hi

    I'm experience some problem with Pentaho reporting.
    I'm creating a report using PRD.
    and published the report to BI server.
    when i open the report in PDF or HTML format the report is working correctly.

    But when Open it in Excel 2007, it took a lot of time to loading and lastly it showing error that file not found.

    I try to trace the cause and find out that it related to ammount of data.
    I try to reduce amount of the data and it working correctly.

    Is there any configuration that can extend the timeout of report loading?
    currently if the report loading is above 90 second, the problem will appear.

    For PDF and HTML is working fine.

    Please help.

    Thanks for your help.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Privacy Policy | Legal Notices | Safe Harbor Privacy Policy

Copyright © 2005 - 2019 Hitachi Vantara Corporation. All Rights Reserved.